Locatie

De Lindengracht is een brede straat met een dubbele rij bomen in het noordelijke deel van de Jordaan. De gracht tussen de Brouwersgracht en Lijnbaansgracht was één van de elf Jordanese grachten, maar werd in 1895 gedempt toen de gemeente het wateroppervlak in de stad wilde verminderen om de doorstroming te bevorderen.

AAN DE VOORZIJDE PROEF JE DE STAD, AAN DE ACHTERZIJDE ERVAAR JE DE RUST

Lindengracht 83-85 is een ideale plek om te wonen: in Amsterdam-Centrum, goed bereikbaar, relatief rustig en alles in de buurt. En voor Amsterdamse begrippen is er veel parkeergelegenheid voor de deur.

Op zaterdag is er markt op de Lindengracht. Hier is sinds 1922 van alles te koop. Elke zaterdag staan er meer dan tweehonderd kramen met de meest uiteenlopende handel, terwijl tegelijkertijd vlakbij op de Noordermarkt de befaamde boerenmarkt wordt gehouden.

Zo beleef je hier de gezelligheid van de volksbuurt die de Jordaan ooit was. Tegenwoordig wemelt het in de Jordaan van verrassende winkeltjes en exclusieve boetiekjes, gezellige cafés en terrasjes en restaurantjes van lekker eenvoudig tot culinair. Maar gebleven is de mêlé van al die verschillende mensen die Amsterdam tot Mokum maken. En die de reden zijn dat je juist in Amsterdam wilt wonen.